Всего документов: 2.
З надыходам восені ў кватэрах або дамах узрастае магчымасць узнікнення цвілі. Як пазбавіцца раз і назаўсёды ад падобных непрыемнасцяў расказалі загадчык лабараторыі мікалогіі Інстытута эксперыментальнай батанікі Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі Вольга Гапіенка, а таксама старшыя навуковыя супрацоўнікі Дар'я Беламесяцава і Таццяна Шабашова.
грыбы ўжываліся ў ежу з даўніх часоў. Пытанне аб ядомасці або атрутнасці тых ці іншых з іх вырашалася пакаленнямі чыста доследным шляхам. Насельніцтва розных краін ужывае ў ежу не больш за 100 відаў грыбоў. У асобных мясцовасцях, як, напрыклад, у нас, збіраюць і спажываюць усяго толькі 10-15 відаў. Сёлета спецыялісты-міколагі прадказваюць багаты грыбны ўраджай. Аб прычынах "грыбнога" года, асаблівасцях грыбнога сезону і ўжывання ў ежу грыбоў распавядае загадчыца лабараторыі мікалогіі Інстытута эксперыментальнай батанікі Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі Вольга Гапіенка.