Центральная научная библиотека имени Якуба Коласа Национальной академии наук Беларуси

Навигация по сайту

НАН Беларуси в СМИ

Всего документов: 2.

У беларускіх лясах — грыбны бум. Каб у гэтым пераканацца, дастаткова выехаць за межы любога горада. Здавалася б, такое грыбное багацце павінна адразу ж адбіцца на меню нашых сталовак, кафэ і рэстаранаў. Але стравы з ляснымі далікатэсамі можна пакаштаваць далёка не ўсюды. Све меркаванне выказвае і Таццяна Майсеева, навуковы супрацоўнік Інстытута лесу Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі.

Источник: Народная газета | 02.09.2016

Рубрика: Сотрудники НАН

У гэтыя жнівеньскія дні кухні большасці гаспадынь нагадваюць кансервавыя заводы ў мініяцюры. Каб і зімой было чым парадаваць блізкіх, марынуюць агурочкі і памідоры, закручваюць кампоты, вараць духмянае варэнне, прастойваючы ля пліты не адну гадзіну. Калісьці такія старанні былі апраўданыя. Але ці варта сёння расходаваць сілы і сродкі, марнаваць час на прыгатаванне далікатэсаў, калі такія прадукты можна набыць у бліжэйшым прадмагу? Да таго ж, займаючыся нарыхтоўкай кансерваваных гародніны або садавіны дома, трэба браць на сябе немалую адказнасць. Бо вы маеце справу з сапраўдным тэхналагічным працэсам, нагадвае Дзіяна Сафронава, намеснік начальніка аддзела тэхналогій кансервавання харчовых прадуктаў Навукова-практычнага цэнтра НАН Беларусі па харчаванню.

Источник: Народная газета | 26.08.2016

Рубрика: Сотрудники НАН

×
Войти в личный кабинет
Адрес электронной почты *
Пароль *
Потеряли пароль?
×
Логин *
E-mail *
Пароль *
Повторите пароль *
×
Генерация пароля
Введите адрес электронной почты и мы вышлем вам ссылку для сброса пароля